Vreme: V torek pozeba, prihodnji vikend spet vdor polarnega zraka?

Foto: Profimedia
Za prihodnji konec tedna kaže, da se bo ponovila slika tega vikenda.
Oglej si celoten članek

"Mrzel polarni zrak je dosegel tudi nas, sicer meja sneženja ni segla do nižin je pa trenutno na 700 metrih," pišejo pri vremenskem portalu Ciklon.si. "Lepo sneži na severozahodu, ko gledaš kamere je občutek kot da bi bila zima."

Za torek zjutraj napovedujejo veliko nevarnost pozebe, saj bo nad nami precej suh zrak, brezveterje in jasna noč. "Zlasti v zatišnih legah bi lahko šlo kar nekaj stopinj pod ničlo, recimo kaka Vrhnika ali Logatec in pa Babno Polje," pišejo pri Ciklon.si. "Prihodnji teden ne bo prav veliko sonca, vsaj na začetku ne, sredi tedna se nam bo hitro približala atlantska motnja, ki bo prinesla novo pošiljko padavin, še največ verjetno v noči na četrtek na zahodu Slovenije."

Zaradi vzpona Azorskega anticiklona proti Arktiki bi lahko bili po napovedih vremenskega portala lahko konec naslednjega tedna spet priča vdoru polarnega zraka. "Čisto možno je da se ponovi zadnji scenarij, srednjeročni izračun že kaže možnost, da se ničta izoterma nad nami spet spusti blizu ničle," opisujejo pri Ciklon.si, kjer objavljajo srednjeročno vremensko napoved. 

xxx

Agencija za okolje za popoldne na Primorskem napoveduje večinoma suho vreme z zmerno do močno burjo. "Drugod bo oblačno, padavine bodo počasi slabele," pišejo pri Arsu. "Meja sneženja bo na nadmorski višini med 700 in 900 m. Pihal bo okrepljen veter severnih smeri. Temperature bodo od 1 do 9, na Primorskem pa od 9 do 13 stopinjami Celzija."

Ponoči bodo padavine predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji ponehale, meja sneženja pa se bo na jugu še nekoliko znižala. "Burja na Primorskem bo slabela," pišejo pri Arsu. "Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 8, v Gornjesavski dolini malo pod nič stopinjami Celzija."

Jutri dopoldne bodo padavine povsod ponehale, popoldne se bo od zahoda počasi začelo jasniti. "Ponekod bo še pihal severni ali severovzhodni veter, burja na Primorskem pa bo čez dan ponehala," napovedujejo pri Arsu. "Najvišje dneve temperature bodo od 8 do 12, na Primorskem do 15 stopinj Celzija."

OPOZORILO

Najmočnejši sunki burje na Primorskem bodo popoldne in v prvem delu noči na ponedeljek na izpostavljenih mestih presegali hitrost 100 km/h.

V torek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. "Ponekod v notranjosti Slovenije bo zjutraj slana," pišejo pri Arsu. "V sredo bo sprva precej jasno, čez dan pa zmerno do pretežno oblačno. Proti večeru bo na zahodu začelo rahlo deževati."

Foto: Arso Modelska napoved za deset dni

Polarna fronta bo valovila prek južnega dela Evrope in občasno vplivala na vreme v Sloveniji. "V četrtek bo nad severozahodno in srednjo Evropo ciklon, vremenska fronta bo prešla Slovenijo," pišejo pri Arsu. "Ob koncu tedna in v začetku tedna bodo na vreme vplivali predvsem višinski procesi."

V četrtek bo oblačno z občasnim dežjem. "V petek in soboto bo dopoldne suho, popoldne bodo nastale krajevne plohe," še napovedujejo pri Arsu. "Tudi v ponedeljek in torek bo občasno deževalo."

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 09:41 6. Maj 2019.

    Še mal pa bo kurilna sezona do poletja, torej do junija. A niso neki zaradi globalnega segrevanja zadnjič protestiral, pa …

  • 14:38 5. Maj 2019.

    totalno noro vreme, smo skoraj sredi zime ... ko bo vroče, bo pa vroče za krepnit, tam od 35 stopinj …

  • 14:33 5. Maj 2019.

    Fulmmer, jasno, podnebje se segreva in potem ti rečejo, da je mraz zaradi segrevanja #honkhonk

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.