Vreme za vikend in naslednji teden: Prihaja poletje!

Foto: Profimedia Sončno vreme Foto: Profimedia Sonce
Danes zjutraj bo na zahodu delno jasno, drugje pa pretežno oblačno in večinoma suho.
Oglej si celoten članek

Čez dan bo spremenljivo oblačno, predvsem sredi dneva in popoldne bodo nastajale krajevne plohe in nevihte, lokalno lahko tudi močnejše, pojasnjujejo na agencije za okolje.

Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 25, na Primorskem do 27 stopinj Celzija.

V soboto bo delno jasno, zjutraj in deloma dopoldne bo po nekaterih nižinah v notranjosti Slovenije nizka oblačnost. Popoldne bo predvsem v hribovitem svetu nastala kakšna nevihta.

Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17, v alpskih dolinah lahko tudi pod 10, najvišje dnevne od 24 do 28 stopinj Celzija.

V nedeljo in ponedeljek bo sončno, popoldne bodo nastale posamezne nevihte. Postopno bo še topleje.

Foto: Profimedia Sonce

Nad osrednjim in južnim delom Evrope je območje enakomernega zračnega tlaka, v višinah pa je nekaj višinskih jeder hladnega zraka. Nad našimi kraji se ob šibkih vetrovih zadržuje precej vlažen zrak.

Od ponedeljka do sobote bomo predvidoma pod vplivom neizrazitega višinskega grebena s toplejšim zrakom. Tudi pri tleh bo zračna masa nekoliko bolj suha in razmeroma topla, vetrovno polje pa šibko.

Dopoldnevi bodo dokaj sončni, popoldne pa bodo še nastajale posamezne nevihte, bodo pa redkejše, kot sedaj Dnevne temperature bodo večinoma med 24 in 28 stopinj Celzija.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.