Vremenoslovci objavili napoved za vikend: "Karte" so se spremenile

Foto: Profimedia dež Foto: Epa Ljubljana dež
Takšno vreme nas čaka za vikend in v začetku naslednjega tedna.
Oglej si celoten članek

"Kljub temu da je še predvčerajšnjim marsikateri model nakazoval padavine šele v začetku ali v sredini drugega tedna, bo prvi val padavin naše kraje dosegel že v soboto ponoči (jugozahod, zahod). Padavine se bodo v nedeljo zjutraj in čez dan razširile nad večji del države," sporočajo vremenoslovci portala neurje.si.

Trenutno smo pod vplivom severovzhodnih vetrov, od nedelje naprej pa bo prevladoval jugozahodni veter, ki poleg vlage prinaša tudi malenkost višje temperature. Jutra bodo za nekaj dni toplejša, vse do prihoda vremenske fronte, ki nas bo predvidoma prešla v sredini drugega tedna.

"Zaradi jugozahodnika bo v začetku tedna možnost nastanka neviht, ki bodo bolj verjetne na zahodu, jugozahodu in jugu države. Največ padavin bomo spet deležni na zahodu države," so še zapisali in dodali, da lahko od nedelje do četrtka pričakujemo nestabilno vreme s padavinami in oblačnostjo.

Vinarjem pa sporočajo, da bosta petek in sobota najbolj primerna dneva za trgatve.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.