Vremenoslovci: Prihaja sneg

Foto: Profimedia
Teden, ki je pred nami, prinaša precej pestro vremensko dogajanje. Kako bo prihodnji vikend?
Oglej si celoten članek

"Jutri bo na Primorskem povečini sončno. Drugod bo sprva še pretežno oblačno, popoldne se bodo oblaki trgali. Najnižje jutranje temperature bodo od -4 do -1, na Primorskem do 1, najvišje dnevne od -1 do 3, na Primorskem do 9 stopinj Celzija," napovedujejo vremenoslovci z Arsa.

Nadaljujejo, da bo v torek na vzhodu še delno jasno, drugod se bo od zahoda znova pooblačilo. Predvsem v zahodni, južni in osrednji Sloveniji bodo občasno padavine. "Po nižinah v notranjosti bo sprva rahlo snežilo, čez dan se bo meja sneženja dvigala. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter. V sredo bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami, ki bodo do večera ponehale."

Od 18. do 23. januarja

Vremenska slika kaže, da bo v četrtek nad južno Evropo prehodno nastalo območje visokega zračnega pritiska, ob koncu tedna pa bo obsežno ciklonsko območje iznad Atlantika seglo tudi nad Sredozemlje. V začetku novega tedna se bo pomaknilo nad vzhodno Evropo, k nam bo s severnimi vetrovi dotekal hladnejši in bolj suh zrak.

"V četrtek se bo prehodno delno razjasnilo. V petek se bo verjetnost padavin spet povečala. Po nižinah bo sprva deževalo, v soboto pa bo večinoma snežilo. V ponedeljek in torek bo predvidoma suho in vse bolj mrzlo vreme," sklenejo na Arsu.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 11:55 15. Januar 2018.

    če pade en meter in po snega je v nevarnosti murgeljski palček ,, zato tudi on najbolj spremlja vremenska poročila …

  • 08:49 15. Januar 2018.

    Zima naj bo hladna in suha, snega nočem.

  • 02:42 15. Januar 2018.

    Sneg? In to sredi zime. Res čudno...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.