Vremenska napoved: naše kraje bo prešla oslabljena hladna fronta

Foto: A. Š.
Foto: A. Š.
Vremenska napoved za naslednje dni: jutri bo še sončno, ponekod bodo možne plohe. V torek popoldne bodo v večjem delu Slovenije nastajale krajevne plohe, v sredo pa nas bo prešla oslabljena hladna fronta.
Oglej si celoten članek

Zvečer in ponoči bo precej jasno. Proti jutru bo po nekaterih nižinah nastala megla, v zahodnih krajih bo nekaj nizke oblačnosti. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 11 °C, piše na spletni strani Agencije Republike Slovenije za okolje (Arso).

Jutri bo večinoma sončno, več jasnine bo v vzhodnih krajih. Sredi dneva in popoldne bodo predvsem v hribovitih krajih na zahodu možne posamezne plohe. Zapihal bo jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 23 °C.

Napoved za sosednje pokrajine: zvečer se bo povsod razjasnilo, proti jutru bo ponekod v krajih zahodno od nas nastala nizka oblačnost.

Jutri bo precej sončno in večinoma suho, nekaj ploh bo nastalo v Alpah. Zjutraj bo po nekaterih nižinah megleno. Zapihal bo jugozahodnik, nekoliko topleje bo.

Obeti: v ponedeljek bo delno jasno, več oblačnosti bo občasno v zahodni Sloveniji. Na severozahodu bodo občasno manjše krajevne padavine. Še bo pihal jugozahodnik, ki se bo okrepil.

V torek bo spremenljivo oblačno, popoldne bodo v večjem delu Slovenije krajevne plohe in nevihte.

Napoved od 8. do 13. maja 2024

V noči na sredo bo naše kraje prešla oslabljena hladna fronta, nad Sredozemljem bo šibko območje nizkega zračnega tlaka s hladnim in nestabilnim zrakom v višinah. V četrtek se bo od zahoda nad naše kraje širil vpliv anticiklona, ki bo v bližini naših krajev vztrajal vsaj do sobote. V nadaljevanju bomo najverjetneje prešli pod vpliv občasno bolj vlažnih severozahodnih vetrov, piše na spletnih straneh Arsa.

V sredo kaže na spremenljivo do pretežno oblačno vreme s krajevnimi plohami in nevihtami. Te bodo verjetno pogostejše sredi dneva in popoldne. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem verjetno zvečer burja. Nekoliko hladneje bo, najvišje temperature bodo od 15 do 20 °C.

V četrtek se bo razjasnilo, še bo pihal severovzhodnik. V petek in sprva v soboto bo sončno, potem pa se poveča možnost za pooblačitve. Možnost za padavine se bo nekoliko povečala od nedelje naprej. Temperatura bo blizu dolgoletnega povprečja za ta čas.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.