Najnovejša napoved: Prihaja nova pošiljka, nato temperature krepko pod ničlo

Foto: Peter Šalamon Zasnežena cesta
Foto: Peter Šalamon Zasnežena cesta
V četrtek bodo določeni deli države spet deležni zajetne snežne pošiljke. Sneg se utegne sicer nato obdržati dalj časa, saj prihaja občutna ohladitev.
Oglej si celoten članek

Danes smo imeli še razmeroma mile temperature, od četrtka naprej pa se bodo razmere spremenile. "Na vreme v Sloveniji bodo še naprej vplivali sredozemski cikloni, ki se bodo obnavljali ter bodo locirani nekoliko južneje. Kje in koliko snega lahko jutri zapade, je še precej negotovo," opozarjajo v zadnji vremenski napovedi na portalu neurje.si

V notranjosti države bo jutri rahlo snežilo (pri Arsu dodajajo, da se bo že proti jutru meja sneženja do jutra v notranjosti večinoma spustila do nižin), na Primorskem deževalo. Nekaj več padavin bo na jugu, jugovzhodu države. Ker bo hladneje, bo po nižinah marsikje dež prešel v sneg, več padavin bo na jugovzhodu. Na Primorskem bo občasno rahlo deževalo, pihala bo šibka do zmerna burja. Padavine bodo popoldne večinoma ponehale.

Foto: Neurje.si Radarska slika, četrtek 19. januar

Ob krepitvi severovzhodnih tokov bo naše kraje ter našo okolico dosegla hladna zračna masa arktičnega izvora in pričakovati je občutno ohladitev, ki je dobrodošla, če pogledamo na koledar. V soboto, nedeljo in v ponedeljek zjutraj lahko najnižje temperature v osrednjem delu države ter marsikje drugod znašajo od -5 do -10°C (V, SV do -2°C). 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 16:55 18. Januar 2023.

    prihaja nova pošiljka snežink ... torej snežinka ena na drugo, pa se nabere ... mogoče meter, dva, kdo bi meril …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.