Začelo se je: V naslednjih urah pričakujte nalive!

Foto: Epa
Foto: Epa
Dež nas bo spremljal vsaj do sobote.
Oglej si celoten članek

"Nad Tržaškim in Kvarnerskim zalivom nastajajo nevihte z nalivi. V naslednjih urah se bodo izraziti padavinski pasovi pomaknili tudi v notranjost Slovenije. Možen bo hiter porast hudourniških vodotokov," sporočajo z agencije za okolje. 

Vir nestabilnosti je stalen dotok vlage z jugozahodnim vetrom in toplo morje. Padavine bodo nastajale v pasovih, zato bodo količine od kraja do kraja precej različne.

Kako se močno deževje pomika proti notranjosti si lahko pogledate na tej povezavi z radarsko sliko

Kot je razvidno iz napovedi agencije za okolje, bo jutri večinoma oblačno z obilnejšimi padavinami, pojavljale se bodo tudi nevihte. Manj dežja bo ob morju, kjer bo pihal okrepljen jugo. Ponekod v notranjosti bo zapihal severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 16, na jugu Slovenije od 17 do 22 °C.

Tudi v petek lahko pričakujemo oblačno in turobno vreme. V soboto pa bo dež sčasoma že ponehal, prav tako se bo oblačnost trgala. Topleje bo.

Slovenija Vremenska napoved: To nas čaka v naslednjih dneh

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 21:37 28. September 2022.

    ARSO spet zganja paniko!

  • 20:40 28. September 2022.

    Vse uredu. Samo članek je naslovljem na uro 8.11? Verjetno je mišljeno na 20.11...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.