Vrh EU o usodi Hrvaške

Foto: Žurnal24 Vlada je ponovila, da bo slovenske ribiče pri opravljanju njihove dejavnosti v o
V Slovenijo prihaja 85 evropskih gostov z Jose Manuelom Barrosom na čelu, ki bodo s premierjem Janšo govorili tudi o hrvaški razglasitvi ekološko-ribolovne cone (ERC).
Oglej si celoten članek

V Slovenijo prihaja jutri 85 gostov, od tega 45 delegatov Evropske komisije, tudi José Manuel Barroso in vsi evropski “ministri”. V kongresnem centru Brdo bo plenarno zasedanje slovenske vlade in Evropske komisije, pa tudi srečanje na štiri oči med Barrosom in Janšo. Popoldne bodo vsi odšli v Ljubljano, kjer bo v Cankarjevem domu uvodna slovesnost ob letu medkulturnega dialoga, na kateri bo eden od slavnostnih govornikov Barroso. Večina gostov se bo vrnila v torek zvečer.

Hrvaška na ledu?
Srečanje med Evropsko komisijo in ministri predsedujoče države je tradicionalni uvod v vsako predsedovanje Svetu EU. Osrednja tema bo tokrat pet prednostnih nalog slovenskega predsedovanja, govorili pa bodo tudi o obeh najbolj vročih temah – morebitni razglasitvi neodvisnosti Kosova in sporni hrvaški razglasitvi ekološko-ribolovne cone.

Ribiči ostajajo doma
Janša je v petek povedal, da je v zvezi z ERC na potezi Hrvaška. Časa ima nekaj dni, možna pa je tudi blokada hrvaških pogajanj z EU. Sanader je odgovoril, da je veljavnost cone za lanice EU dejstvo, da bodo pristopna pogajanja blokirana, pa ne verjame. Janša je slovenskim ribičem obljubil, da jim bo država povrnila škodo. Dobili bodo denar za izgubo, ki nastaja zato, ker od 1. januarja ne lovijo rib. V izolski Ribi se bodo o tem, kaj storiti, odločili v prihodnjih dneh.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.