Vrhunski slovenski alpinist Domen Petrovčič se je smrtno ponesrečil

Foto: Marko Prezelj
Foto: Marko Prezelj
Domen Petrovčič se je smrtno ponesrečil v bavarskih alpah.
Oglej si celoten članek

Planinska zveza Slovenije sporoča, da se je v četrtek, 23. marca 2017, v popoldanskem času (okrog 13. ure) smrtno ponesrečil 25-letni slovenski vrhunski alpinist in član Slovenske mladinske alpinistične reprezentance Domen Petrovčič

Zdrsnilo mu je na nezahtevnem terenu

Ponesrečil se je v Bavarskih Alpah v Nemčiji pri sestopu z Blassenspitze (2420 m), ko se je skupaj z ostalimi člani reprezentance udeležil redne akcije mladih perspektivnih alpinistov. Domen je pri sestopu v družbi dveh alpinistov na nezahtevnem terenu zdrsnil, se poskušal zaustaviti, a bil zaradi teže nahrbtnika neuspešen in padel v globino, so v sporočilu zapisali na spletni strani Planinske zveze Slovenije. 

Posredovala je tamkajšnja gorska reševalna služba, ki je truplo pokojnika in oba alpinista, ki sta bila z Domnom na plezalni turi, prepeljala v dolino. Planinska zveza Slovenije ureja prevoz pokojnika v domovino in varno vrnitev ostalih članov alpinistične reprezentance. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 18:06 24. Marec 2017.

    Vsekakor tragedija, iskreno sožalje vsem svojcem, ampak nezahteven teren in vrhunski planinec, mi pa ne gre skupaj.....

  • 14:02 24. Marec 2017.

    Gora ni...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.