Vrisk tudi uradno ni več član SLS

Foto: Žurnal24 (Foto: IFP)
Predsednik Zadružne zveze Slovenije Peter Vrisk, ki nikoli ni ovrgel ali utemeljil višine svojih domnevno previsokih prejemkov, tudi uradno ni več član SLS.
Oglej si celoten članek

Razsodišče SLS je namreč na predlog Izvršilnega odbora SLS odločilo, da se Vrisku izteče ukrep izključitve iz stranke. "S tem ukrepom, ki stopi v veljavo takoj, je postopek obravnave primera v SLS zaključen," so še sporočili iz SLS.

SLS je že avgusta letos pozval Vriska, naj izstopi iz stranke. Vrisk namreč ni zavrnil ali pojasnil namigovanj o visoki plači, k čemur ga je pozval tudi predsednik stranke Radovan Žerjav.

Žerjav je Vrisku tako predlagal, naj čim prej skliče novinarsko konferenco in na njej argumentirano zavrne očitke, ki so se pojavili v medijih. "Morda plača res ni 18 tisoč evrov, a če je tretjina, pomeni, da ima minimalno plačo predsednika vlade. V situaciji, v kakršni se je znašlo kmetijstvo, ob socialnem položaju slovenskih kmetov in ob siceršnji situaciji se nam zdijo ta dejstva preprosto absurdna," je takrat izpostavil Žerjav.

Po oceni Žerjava bi bilo modro, da se tudi organi zadružne zveze ustrezno odzovejo in resno razmislijo o morebitnih ukrepih znotraj zveze, morda tudi kadrovskih. V SLS bodo zaradi boljšega in dobrega funkcioniranja vseh institucij, ki so v kmetijstvu, takoj po volitvah opravili resno debato kako naprej, tudi s Kmetijsko gozdarsko zbornico Slovenije.

Vrisk je v pred kratkim v pogovoru za Dnevnik pojasnil, da je njegova plača primerljiva s plačami v podobnih organizacijah. Na vprašanje, ali res dobiva okrog 18.500 evrov bruto na mesec, pa je odgovoril, da je to bil celoten mesečni bruto strošek za plače treh članov uprave v letu 2008. Dodal je tudi, da plače ljudi v zadrugah niso javni podatki, saj ne dobivajo proračunskega denarja.

V septembrskem odzivu na morebitno izključitev iz stranke je Vrisk ponovno zatrdil, da je določene informacije o svojih prejemkih razkril več medijem, zato meni, da očitki stranke SLS ne držijo. "Mi smo samostojne pravne osebe in nam plačilnih list ni treba kazati javnosti," je še dejal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.