Vrnitev na prvostopenjsko sodišče

Foto: Žurnal24 Tožba Vorine se vrača na prvostopenjsko sodišče. FOTO: Osebni arhiv
Tožba. Višje delovno sodišče je Vorini zavrnilo tožbo zaradi domnevno nezakonito obračunane plače.
Oglej si celoten članek

Zavrnitev. Višje delovno sodišče v Ljubljani je sodbo učitelja Antona Vorine zavrnilo. To so po njegovih besedah naredili po tem, ko je prvostopenjsko sodišče ugotovilo, da je bila njegova plača nezakonito obračunana. Vorina namreč toži državo, ker se mu je leta 2004 znižala plača, ob tem pa se ni spremenila ne zakonodaja ne njegova delovna obveznost.

"Gre za nezakonito obračunavanje plač v okviru povečanega obsega dela," meni in dodaja, da se to dogaja že od leta 1993 za osnovne in srednje šole ter od leta 2004 za višje šole. ''Zdaj se vse skupaj znova začenja na prvi stopnji v Celju," je žalosten.

Pravnik Tone Jerovšek ocenjuje, da se lahko množična tožba sodnikov proti državi zaradi plač ponovi tudi pri učiteljih, če so ugotovitve Vorine pravilne. "Sodniki so jim odprli isto pot in pol dela že opravili," pravi in dodaja, da bo potrebno počakati na sodne odločbe, ali so razlike v plači upravičene.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.