Vrnitev odpuščenih

Foto: Žurnal24 “Ena izmed štirih delavk, ki so bile poklicane nazaj, je bila znova odpuščena na
Elan. Sodišče je petim odpuščenim delavcem vrnilo službo.
Oglej si celoten članek

Pred kratkim se je na delo v begunjski Elan vrnil še četrti od 17 delavcev, ki jih je nekdanje vodstvo z Matjažem Šarabonom in Igorjem Umkom na čelu zaradi slabih poslovnih rezultatov odpustilo pred štirimi leti.

Zahtevali revizijo
Sodba
. Elan je konec maja predlani zahteval revizijo sodbe, ki jim nalaga vnovično zaposlitev Romane Markovič, ker menijo, da ni bila odpuščena nezakonito. “O reviziji še ni odločeno,” pravijo na vrhovnem sodišču.

Ni gospodarske škode
Enajst odpuščenih je vrnitev na delovno mesto v tem času poskušalo doseči s tožbami Elana na delovnem sodišču. Vrniti pa se je uspelo le manj kot polovici. “Od 11 tožb, ki so bile vložene na sodišče, je bilo petim zahtevkom ugodeno s pravnomočno sodbo višjega delovnega sodišča. Štiri delavce od teh smo poklicali nazaj na delo, z enim smo sklenili poravnavo. Ena tožba je bila umaknjena, pet preostalih pa zavrnjenih,” pojasnjujejo v Elanu, kjer so vsem štirim že izplačali tudi zaostale plače s prispevki in davščinami ter sodne stroške, ki jim jih je naložilo sodišče.

Čeprav trenutni šef Elana Robert Ferko ne želi izpostavljati zneska, ki so ga plačali, zaradi tega ne bo odpiral novih pravnih bojišč. “Ne gre za velike vsote in ta znesek bi tako ali tako morali plačati, če bi bili ti delavci takrat zaposleni v Elanu. S tem nam ni bila povzročena večja gospodarska škoda. Sploh pa ne želim več gledati nazaj, zato ne bomo terjali nobenih odškodnin,” pravi Ferko.

Prva vnovič odpuščena
Med prvimi se je sicer v proizvodnjo smuči pred dvema letoma vrnila Jeseničanka Romana Markovič. “Po štirih mesecih dela pa so me obvestili, da bom znova odpuščena kot presežna delavka. Takoj sem vložila tožbo zaradi nezakonite odpovedi in trenutno še čakam odločitev delovnega sodišča, ki je zadnjo obravnavo opravilo septembra,” pravi Markovičeva.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.