Vročica pred EP le v televizijskih oglasih

Sosed sploh ni vedel, da EuroBasket bo, kolega pa je napolnil že drugi album s sličicami.
Oglej si celoten članek

Foto: Saša Despot kolumnisti 17.04.08 Nina Ostrbenk, novinarka Zurnal 24; foto:Sasa Despot "Že čutiš vročico pred EuroBasketom?" To vprašanje sem v zadnjih dneh pred pisanjem tega besedila zastavila več sogovornikom. Šokiral me je sosed, ki sploh ni vedel, da EuroBasket bo, in to pri nas. Kako je to mogoče, mi ni jasno. Po drugi strani pa imam drugega kolega, ki govori samo o tem. Takoj ko je bilo mogoče, je kupil vse mogoče vstopnice, albuma s sličicami košarkarjev zase in za svojega sina, s katerim je tekmoval, kdo ga bo prej napolnil, šel na izmenjave sličic, ki so jih organizirali v bližnjem baru ter naštudiral vse ekipe – kdo od zvezdnikov bo manjkal, katera reprezentanca bi lahko presenetila ... Med tema skrajnostma je večina, ki za prvenstvo ve, ne čuti pa vročice.

#junaki. Tudi meni se zdi, da vročice ni, razen pri tistih, ki na kakršenkoli način sodelujejo pri prvenstvu. Še najbolj glasni in slišani so ponosni pokrovitelji prvenstva, ki tekmujejo med sabo, kdo bo imel več oglasov na televiziji. Verjamem, da se bo vročica v naslednjih devetih dneh, kolikor je še do EP, stopnjevala. A na koncu bo vse odvisno le od enega – od (ne)uspeha slovenske reprezentance. Če bo ta zmagovala, evforiji ne bo videti konca, cela Slovenija bo dihala z #junaki, družabna omrežja bodo polna hvalnic, več popitega piva pa bo dobro tudi za obubožano gospodarstvo. Za trenutek bomo pozabili na mišiče, obupne poteze vlade, obračunavanja med partizani in domobranci ... Če zmag ne bo, pa bodo zimzelene teme v ospredju. Spet.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.