Ste mislili, da bodo šli otroci kmalu v vrtce in šole? Kar pozabite!

Foto: Profimedia
"Vrtci zagotovo ne bodo prva ustanova, ki jo bomo odprli," je dejal uradni govorec vlade Jelko Kacin.
Oglej si celoten članek

Po tem, ko so starši enega od ljubljanskih vrtcev dobili obvestilo, da bo vrtec zaprt vsaj do 17. aprila, je uradni govorec vlade Jelko Kacin dejal, da bodo vrtci zaprti dlje časa. "17. aprila po mojem mnenju ne bodo izpolnjeni pogoji, da bi se otroci vrnili v vrtce. Treba se je pripraviti na to, da bodo zaprti daljše časovno obdobje," je poudaril. 

"Če bo epidemija izzvenela v naslednjih 14 dneh, se bomo takrat lahko začeli pripravljati na normalno življenje. Vrtci pa ne bodo prva ustanova, ki bo s tem začela," je pojasnil. Vračanje otrok v vrtce bi lahko pomenilo ponovno širjenje raznih dihalnih obolenj. Po podatkih, ki so bili podani na posvetu predvčerajšnjim zvečer, pa se je v času, ko so otroci v domačem varstvu, obolelost otrok zmanjšala na eno petino normalnega obsega. 

Odločitev, kdaj bodo vrtci začeli spet delovati, bo sprejeta na podlagi posveta z epidemiologi. 

 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 19:03 27. Marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • 16:28 27. Marec 2020.

    Kdaj naj bi se šole ponovno odprle se sprašujejo samo idioti - novinarji so (žal) med prvimi v tej skupini. …

  • 14:01 27. Marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.