Vsak pohajkuje po svoje

Foto: Žurnal24 (Foto: Anže Petkovšek)
Pot ob žici. Šolarji gredo na pohod, če tako predvideva delovni načrt šole.
Oglej si celoten članek
Otroci iz ljubljanskih vrtcev so se pohoda po Poti ob žici udeležili včeraj, osnovnošolci bodo hodili danes, drugi pa v soboto.

Ljubljana. Šole in vrtci so pri dejavnostih,kot je pohod po Poti ob žici, avtonomni, pravijo na ministrstvu za šolstvo in šport. Na ministra Igorja Lukšiča je glede tega poslansko vprašanje naslovila poslanka SDS Alenka Jeraj in zapisala, da se po njenih informacijah otroci pohoda morajo udeležiti.

Če je v načrtu, je obvezno
Udeležba vsekakor ni obvezna,” je dejala Irena Upelj, ravnateljica vrtca Otona Župančiča. Z otroki so tudi letos šli na pohod po delu Poti ob žici, vendar so o tem prej obvestili starše. “Če imajo zaradi tega kakršnokoli težavo, se pogovorimo o možnostih. Vsekakor pa ni nič na silo,” je razložila in dodala, da lahko otrok, če si on in starši to želijo, počaka v vrtcu pri kateri od drugih skupin.

Drugače je v ljubljanskih osnovnih šolah. “Vse takšne dejavnosti so urejene z letnim delovnim načrtom, ki ga potrdi svet šole,” je povedala Mojca Mihelič, ravnateljica osnovne šole Danile Kumar. Če je torej pohod po Poti ob žici predviden v načrtu, je udeležba učencev obvezna. “Na naši šoli se pohoda udeležimo, vendar ne z vsemi razredi,” je dodala. O obveznosti udeležbe je enako povedal tudi ravnatelj osnovne šole Prule Dušan Merc, ki pravi, da se z učenci pohoda ne udeležujejo že več let, temveč imajo na ta dan pouk.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.