Vsak zavod računa po svoje

Foto: Žurnal24 40 evrov je cepljenje proti hepatitisu A (dva odmerka) dražje v Kopru glede na c
Razlike pri ceni cepljenj proti hepatitisu A in B, tifusu ter rumeni mrzlici tudi do 40 evrov.
Oglej si celoten članek

Skoraj pri vseh neobveznih cepljenjih je najdražji Zavod za zdravstveno varstvo Koper, med najcenejšimi pa sta zavoda v Kranju in v Murski Soboti. Primerjali smo cene neobveznih cepljenj proti hepatitisu A in B, rumeni mrzlici in tifusu.

Foto: Žurnal24

 

Ta so priporočljiva ali obvezna na poti v tujino, predvsem Afriko, Azijo, ter Južno in Srednjo Ameriko. Cene cepljenj se razlikujejo predvsem zaradi cene storitve, ki jo določi vsak zavod sam.

 

Vsako leto se jih cepi več
"V zadnjih dveh ali treh letih je prostovoljstvo v Afriki postalo popularnejše," ocenjuje Katja Celin z Zavoda Voluntariat.

Da so države, za katere je potrebno ali obvezno katero od omenjenih cepljenj, vse popularnejše, kažejo tudi podatki inštituta za varovanje zdravja. Proti tifusu se je na primer leta 1999 v Sloveniji cepilo 285 ljudi, leta 2003 že 1.094, leta 2008 pa 1.574.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.