Vse kaže na izboljšanje, le ena stvar ni še boljša

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Vrh četrtega vala smo dosegli, izboljšujejo se razmere v bolnišnicah, a še vedno dnevno umre veliko število bolnikov, ki so zboleli za covidom-19.
Oglej si celoten članek

Epidemiološka slika se še naprej izboljšuje, kar potrjuje število v četrtek izdanih TAN kod. Teh je bilo 1.260, kar je 364 manj kot prejšnji četrtek. Kot smo zdaj že navajeni, tedenska primerjava v zadnjem obdobju pokaže, da se število izdanih TAN kod zmanjšuje, kar pomeni, da se znižuje tudi število potrjenih novih okužb. 

Pomembno je tudi dejstvo, da se je v torek in sredo delež pozitivnih testov PCR spustil pod 30 odstotkov, saj je v novembru vztrajal krepko čez 30 in tudi 40 odstotkov. 

Počasi, a vztrajno se izboljšujejo razmere v bolnišnicah. Število hospitaliziranih bolnikov s covidom-19 se je spustilo pod 950, pada tudi število tistih, ki potrebujejo zdravljenje v enotah intenzivne terapije. Izboljšanje epidemiološke slike se v enotah intenzivne terapije pokaže nazadnje. 

Še vedno pa so visoke številke bolnikov s covidom-19, ki za posledicami bolezni umrejo. V tem tednu je umrlo 62 ljudi. Manj kot deset ljudi v enem dnevu je umrlo 16. novembra, in sicer pet, v dneh po omenjenem datumu pa so številke precej višje. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 09:52 10. December 2021.

    no dajte povedat malo kako kaj zdravite bolnike z c-19. bi lahko dali en članek ? kaj vse so tiste …

  • 09:27 10. December 2021.

    Naslednjih 14 dni je ključnih... 😂😂

  • 08:07 10. December 2021.

    DOLGČAS... Dajte že enkrat nehat z tem covid sranjem ! ! !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.