Vse oči uperjene v Križaniča

Foto: Žurnal24
Pretekli teden je domačo sceno najbolj zaznamoval minister, ki je ob nastopu mandata obljubljal zvišanje minimalne plače na okoli 1000 evrov.
Oglej si celoten članek

Računsko sodišče ministru za finance Francu Križaniču očita kršitve obveznosti dobrega poslovanja. Nepravilnosti sicer segajo še v čas prejšnje vlade, vendar bi po oceni sodišča Križanič moral zapustiti ministrski stolček, ker napak ni odpravil. Premier Borut Pahor ima 15 dni časa, da se odzove, še prej pa bo dal priložnost Križaniču in se nato odločil, kateri argumenti so ga prepričali.

Na podoben način je svoj položaj zapustil nekdanji minister za okolje in prostor Karl Erjavec, ki meni, da predsednika računskega sodišča Igorja Šoltesa vodijo predvsem politični motivi.

Svetelšek odšel, Trobec Bučanova prišla
Dokaj mirno je ministrski stolček zasedla Duša Trobec Bučan, ki je na čelu resorja za lokalno samoupravo zamenjala svojega nekdanjega šefa Henrika Gjerkeša.

Veliko več prahu je dvignila zamenjava na vrhu Petrola. Aleksander Svetelšek je po razburjanju okoli pobota terjatev SCT do Petrola, ki na bi znašale okoli 12 milijonov evrov, nadzornikom Petrola ponudil odstop. Ti so ga v ponedeljek zvečer tudi sprejeli. Še isti večer je dobil naslednika – Petrol bo v prihodnje vodil dosedanji prvi mož Istrabenza Tomaž Berločnik.

Po svetu tragedije
Oči mednarodne javnosti so bile uprte predvsem v Tunizijo, kjer nasilni protesti naznanjajo začetek velikih sprememb. Naravne katastrofe so prizadele Avstralijo in Brazilijo. Na afriški celini pa se obeta nastanek nove države.

Do dokumentov s sodno odredbo
Ta teden se je odvila tudi vmesna etapa afere Izola. Kriminalisti so zasegli dokumentacijo, povezano z domnevno spornim posojilom Zdravstvenega doma Izola, ki ga vodi Gordana Živčec Kalan, gradbenemu podjetju Mabra inženiring. Kalanova je znova slišala pozive k odstopu, revizijo poslovanja Zdravniške zbornice Slovenije pa je predlagala kar sama.

Razočarane lisičke, razočarani gledalci
Konca tedna so se veselili predvsem ljubitelji smučanja, vendar so jim sonce in visoke temperature stopili užitke. V Mariboru bi se morala odviti že 47. izdaja Zlate lisice.

Vendar pa so včeraj po spustu 25 smučark najprej odpovedali veleslalom, danes bi moral biti na vrsti slalom, vendar se je žirija ob jutranjem ogledu proge odločila, da tekmo odpove.

Razočarana je bila tudi naša tekmovalka Tina Maze, ki trdi, da zdaj tekmuje veliko bolj sproščeno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.