Vse več internetne televizije

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
V Sloveniji se število priključkov na internetno oziroma IP-televizijo postopno, a vztrajno približuje številu priključkov na kabelsko televizijo, je razvidno iz podatkov Apeka.
Oglej si celoten članek

Ob koncu tretjega četrtletja letos so priključki na kabelsko televizijo zasedali 49-odstotni delež, medtem ko so pred enim letom dosegali 50,7-odstotnega.

Delež priključkov na IP-televizijo se je medtem na letni ravni okrepil z 42,1 na 43,8 odstotka, še kažejo podatki agencije za pošto in elektronske komunikacije (Apek).

Daleč zadaj satelitska TV

Vodilnima tehnologijama za televizijske priključke daleč zadaj sledita satelitska televizija s 4,9-odstotnim deležem in brezžična MMDS-tehnologija za razširjanje televizijskih programov z 2,3-odstotnim deležem.

Vodilni ponudnik storitev IP-televizije je Telekom Slovenije, a se mu je delež od konca lanskega do konca letošnjega tretjega četrtletja znižal z 59,2 na 56,6 odstotka.

Sledi T2, ki je delež povečal s 30,9 na 32,3 odstotka. Za njim sta še Amis z 10,8-odstotnim in Tušmobil z 0,4-odstotnim deležem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 12:35 30. December 2012.

    Kaj si skadil človek ?

  • zic
    12:28 30. December 2012.

    s slike se že vidi, da tale ni normalna...kako lahko sploh sovražiš ljudi, ki jih sploh ne poznaš...pusti ljudi pri …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.