Vse več pijanih čez mejo

Foto: Žurnal24 (Foto: Žurnal24)
Mejni policisti na Dobovcu so letos vzeli v precep že 30 voznikov, ki so mejo poskušali prestopiti v spremstvu alkoholnih hlapov.
Oglej si celoten članek

Alkotest je večini od 15 pridržanih voznikov pokazal več kot en miligram alkohola na liter krvi. Policiste še posebej skrbi, da so bili med alkoholiziranimi vozniki tudi poklicni vozniki. Eden izmed njih, ki je pripeljal s Hrvaške in je bil namenjen v Nemčijo, je imel v krvi 1,04 miligrama alkohola na liter krvi. Sicer pa so celjski policisti v preteklih dneh na avtocesti ustavili tovornjakarja, ki mu je alkotest pokazal celo 1,12 miligrama alkohola na liter krvi.

Ker je zaradi turistične sezone povečan promet, statistika pa kaže, da se ravno v tem obdobju stanje prometne varnosti poslabša, bodo policisti na mejnih prehodih tudi v prihodnje izvajali naloge s področja cestnega prometa s poudarkom na preverjanju psihofizičnega stanja voznikov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.