Vsi dobijo eno leto, eden ga je slabo začel

Izbor ministrov v maniri politike mogočega.
Oglej si celoten članek

Foto: Boštjan Tacol Manca Borko Večina imen bodočih ministrov je pricurljala v medije – kot običajno – že pred uradno objavo. Do zadnjega je bilo skrito le ime bodočega prvega finančnika v državi. V medijskem vrtiljaku se je zavrtelo vsaj 13 imen in šele zadnji dan se je v preigravanjih znašel Uroš Čufer. Lahko bi rekli, da je bilo favoritov preveč ...

Ampak. Ministrski nabor je logična posledica situacije, v kateri se je znašla politika. Najbolj predvidljiva je bila izbira SD, ki je v ministrsko ekipo pripeljala preverjene kadre, ki jim zgolj leto ministrovanja ne bo pokvarilo (politične) prihodnosti. Pričakovano je najpestrejša izbira PS, ki nima za sabo dveh desetletij tradicije, v katerih bi kadre vzgojila, in jih zato ni mogla potegniti iz rokava. Lahko bi si izposodila kadre SD, vendar ima že zdaj v svoji vladi le štiri resorje in pol. Resni nestrankarski strokovnjaki pa za leto mandata, ki bi jih strankarsko zaznamovalo, nočejo nositi glave na tnalo. V bitko so zato poslali tri poslance, širši javnosti neznanega finančnega analitika in strokovnjaka z ljubljanske mestne občine. Iz vrst DL in Desusa pa so se v naboru znašli stari novi ministri, ki so samo zamenjali koalicijo, in Igor Maher. Vseh 13 bo dobilo enako dolgo leto, da dokažejo, kaj lahko v njem naredijo, čeprav so načrti vseh večji, kot je dolgo leto in debela državna denarnica. Maher pa je že prvi dan slabo začel. Stalno prebivališče ima namreč v hiši, ki nima urejene gradbene dokumentacije, voditi pa namerava ministrstvo, ki se ukvarja prav s takimi prekrški.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.