Vsi enaki, vsi nagrajevani...

Foto: Žurnal24 (Foto: Špela Mohorič)
V javni upravi so za delovno uspešnost nagrajevani kar vsi in to v krizi.
Oglej si celoten članek

Vlado čakajo težka pogajanja s sindikati, a kot da se šef in njegovi ministri tega ne zavedajo prav dobro. Javne uslužbence bo treba prepričati, da se odpovejo temu, kar jim je Virantova reforma zagotovila po zakonu - v času debelih krav. A kod da bi bili premier in ministri v šoku in kot da že nekaj časa vsaj na trenutke živijo v vzporedni realnosti ter se nikakor ne zavedajo posebne teže tega trenutka...pravzaprav zadnjega leta in leta, ki prihaja. Šparajo in šparajo. Ob tem pa se jim skoraj iz dneva v dan dogajajo novi in novi (ne)varčevalni kiksi, ki jim bodo v prihajajočih dneh rušili pogajaske pozicije.

V torek smo razkrili, da vlada za 70 tisočevrov kupuje šotor. Včeraj je naložba že letela iz finančnega načrta. Dan kasneje smo objavili, da si bodo za 70 tisočevrov omislili še novo celostno podobo. Res prava, razvojna naložba v krizi! Bravo.

Tokrat razkrivamo še, kako so ministri, ki že od lanske jeseni vedo, da je državo zajela huda recesija, izplačevali nagrade za delovno uspešnost - in to kar vsem direktorje v javni upravi.

Narobe svet
Pa naj mi nekdo zdaj pove, kako bodo ti isti ministri zdaj na deset tisoče uslužbencev teh direktorjev prepričali, da “bomo pa zdaj res vsi skupaj zategnili pas.” Situacija bo komična, čeprav za izplačila seveda obstajajo vse zakonske podlage. A vrag je v podrobnostih. Tudi za uskladitve plač, ki jih javni uslužbenci prihodnje leto naj ne bi bili deležni, obstajajo zakonske podlage. Vlada tako za mizo ne bo sedla s korenčkom, ampak ima zaradi kiksov le palico - grožnje z odpuščanji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.