Vsi otroci v vrtec!

Foto: Žurnal24 (Foto: Žurnal24)
S septembrom bodo starši predšolskih otrok manj obremenjeni z iskanjem varstva za svoje malčke, saj bo za vse otroke v ljubljanskih vrtcih dovolj prostora.
Oglej si celoten članek

Septembra bo za vse otroke v ljubljanskih vrtcih dovolj prostora, je povedala načelnica oddelka za predšolsko vzgojo, izobraževanje in šport Mestne občine Ljubljana (MOL) Marija Fabčič. Spomladi so ocenjevali, da bo do jeseni v vrtcih treba zagotoviti dodatnih 600 mest in zato so pristopili k iskanju rešitev.

S septembrom in oktobrom bodo v vrtcih tako lahko zagotovili dodatnih 960 mest, je povedala Fabčičeva. Z adaptacijami, ki še potekajo na osnovnih šolah in v drugih prostorih v lasti MOL, bodo lahko zagotovili še dodatnih 134 mest, zanje pa je že oblikovana čakalna lista. Prav tako bodo v drugi polovici septembra objavili razpis za koncesijo za do 280 mest v zasebnih vrtcih. Takrat bodo znova ocenili potrebe po dodatnih mestih v vrtcih in ukrepali v skladu z njimi.

Mobilni vrtec

Do pomladi 2009 načrtujejo mobilni vrtec za 280 otrok, ljubljanski župan Zoran Janković pa je tudi napovedal donacijo enega izmed podjetij za vrtec v Podutiku. Tega bodo na zemljišču MOL predvidoma zgradili do 2010 in s tem pridobili še približno 700 mest. Janković je še dejal, da je MOL v Sloveniji primer za vse občinske svete, kako se ureja potrebe otrok. Po njegovem mnenju so v MOL naredili za otroke vse, kar je bilo potrebno, čeprav je vlada samo naložila drugega otroka brezplačno, ni pa poskrbela za primerne prostore.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.