Vsi segmenti zdravstva rabijo izboljšavo

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Kandidat za ministra za zdravje. Želi si široko dostopnega in kakovostnega javnega zdravstva.
Oglej si celoten članek

Pristojni odbor je z osmimi glasovi za in enim proti potrdil kandidata za ministra za zdravje Tomaža Gantarja.

Uvodni nagovor je trajal skoraj eno uro. Opozoril je, da je v zdravstvu veliko težav, za urejanje katerih nimamo več veliko časa na razpolago. Želi si široko dostopnega, kakovostnega javnega zdravstva, ki temelji na solidarnosti in pravičnosti.

Mreža javnega zdravstva zdaj neracionalna, slabo povezana, zaposleni niso stimulirani. Tudi v zdravstvu se odraža kriza. Meni, da so izboljšave potrebne na vseh segmentih zdravstva. Zato je napovedal reorganizacijo javnega zdravstva, saj je bilo primarno zdravstvo v vseh letih podhranjeno.  V roku enega meseca bodo pripravljeni izračuni, kako povečati priliv v zdravstveno blagajno: "Treba je izluščiti čim več manjših ukrepov." Kot ključna zakona je izpostavil zakon o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju ter zakon o zdravstveni dejavnosti.


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.