Vstajniki in Virant na istem bregu

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Predstavniki gibanja Vseslovenska ljudska vstaja so z ministrom Virantom dosegli dogovor, da sprememb zakona še ne bo, o njih se bodo dogovarjali skupaj.
Oglej si celoten članek

Danes so se sestali predstavniki gibanja Vseslovenska ljudska vstaja (VLV) in notranji minister Gregor Virant, da bi se skupaj pogovorili o noveli zakona o javnih zbiranjih, ki so ji vstajniki močno nasprotovali. Sklenili so dogovor, da bo vlada novelo za zdaj umaknila, spremembe zakona pa bodo pripravili skupaj s predstavniki vstajniških gibanj. O konkretnih predlogih se bodo predvidoma pogovarjali konec avgusta ali v začetku septembra.

Predlog je razburil tudi širšo civilno javnost, saj naj bi posegal v svobodo združevanja. "Zadnja stvar, ki bi mi padla na misel, je, da bi omejeval ustavne svoboščine," je danes zatrdil minister Virant. Povedal je, da novi zakon zaenkrat umikajo iz procedure, spremembe pa bodo postopoma pripravljali v dogovoru s predstavniki vstajniških gibanj. Spremembe naj bi bile po njegovem mnenju namenjene olajšanju združevanja in ne preprečevanju spontanih shodov. Zagotoviti želijo le večjo varnost.

Peter Petrovčič iz gibanja VLV je napovedal, da se že pripravljajo nove vstaje, točni datumi pa sicer še niso določeni. Zanikal je, da bi skupaj z Igorjem Šoltesom ustanavljali novo stranko, in dejal, da gibanje ostaja na ulicah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 19:41 26. Julij 2013.

    Samo Šoltesa tega pokvarjenca in sprenavedanca ne vlačite s sboj, drugače ne boste dobili status resnih vstajnikov.

  • 16:57 26. Julij 2013.

    Umaknjena novela zakona o javnih zbiranjih <br />VLV na volitve? Poglejte!<br />http://za-misli.si/subkultura/1097-umaknjena-novela-zakona-o-javnih-zbiranjih

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.