Vzajemni nadzor

Foto: Žurnal24 Goran Klemenčič nadzira poklicne funkcionarje, poslanci, ki so tudi poklicni fun
Premoženje. KPK poroča poslancem, ti pa KPK.
Oglej si celoten članek

Goran Klemenčič, predsednik komisije za preprečevanje korupcije (KPK), je lastnik nekaj delnic Save IP, solastnik hiše v Lukovici in dveh naložbenih življenjskih zavarovanj.

Zakon o integriteti in preprečevanju korupcije določa, da morajo vsi poklicni funkcionarji najpozneje 30 dni po nastopu funkcije prijaviti KPK svoje premoženjsko stanje. Med poklicne funkcionarje zakon uvršča tudi poslance državnega zbora.

Ta pa po istem zakonu nadzira Klemenčiča in njegovega namestnika Roka Praprotnika. Ta je sicer lastnik nekaj delnic holdingov Zvon ena in dve, solastnik stanovanja v Ljubljani in ima 47 tisoč evrov  prihrankov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.