Vzel invalidu, da je dal direktorju

Foto: Suzana Kos
Foto: Suzana Kos
Stanovanja. Kadrovska se najdejo, medtem ko invalid na neprofitno čaka že več kot 13 let.
Oglej si celoten članek

“Že dobrih 13 let sem zaposlen na piranski občini, sem invalid druge stopnje in najemnik. Mesečnih stroškov s svojo plačo preprosto ne zmorem več; najemnina za prostor, v katerem živim, me dobesedno davi. Končal bom na cesti in postal brezdomec,” je obupan Đino Zupičič.

Morda je storil napako

Na seznamu za neprofitno stanovanje je že več kot desetletje. “Prosilcev zanj je v piranski občini trenutno 130,” je ta teden povedal piranski župan Peter Bossman. Zupičič se je s prošnjo za pomoč obrnil tudi nanj. “Na pogovoru mi je dejal, da je morda z odobritvijo kadrovskih stanovanj dvema svojima sodelavcema storil napako,” povzema sogovornik.

Oba sta bila pri kampanji

Piranski župan je namreč letos direktorju občinske uprave – čigar septembrska plača je po podatkih Agencije RS za javnopravne evidence in storitve znašala 3.580 evrov bruto – in koordinatorju projektov brez internega razpisa priskrbel kadrovski stanovanji; oba “privilegiranca” sta bila njegova tesna sodelavca v predvolilni kampanji in sta na občino prišla po Bossmanovem prevzemu županske funkcije.

Bossman obudil kadrovska

V Piranu sicer pred tem že nekaj let niso dodeljevali kadrovskih stanovanj; Bossmanov predhodnik Tomaž Gantar je hotel ta luksuz ukiniti. A nova lokalna politična garnitura je lansko pomlad odlok o dodeljevanju službenih stanovanj spremenila – vanj so vnesli možnost, da lahko župan le s sklepom, torej brez razpisa, v svojem mandatu dodeli največ tri stanovanja. Izbranci jih dobijo za dobo štirih let z možnostjo podaljšanja pogodbe. Stanovanji za izbranca sta bili prekvalificirani iz neprofitnih v kadrovski.

Kardiolog ga ne potrebuje

Na občini so nato dodelili še tretje stanovanje, in sicer kardiologu Siniši Grujiću, ki ima sicer tudi zasebno ambulanto. “Dodelili smo mu ga, a nas je pred kratkim obvestil, da je našel drugo rešitev, in se nam zahvalil za pomoč,” so nam razkrili na piranski občini. Stanovanje je zdaj prazno.

“Župan ima zdaj možnost, da pokaže, da mu je mar tudi za druge sodelavce in ne le za tiste, ki so mu politično blizu,” novico komentira Zupičič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.