'Vzel ji je ples'

Foto: Žurnal24 Vodušek je do lokala v Žusterni prišel prek prijateljevanja s Popovičem; srečuje
Vladimir Vodušek, podjetnik, novinar in medijski lastnik, v Kopru pušča dolgove.
Oglej si celoten članek

Koprska podružnica podjetja Publica v lasti novinarja Vladimirja Voduška (sicer tudi prijatelja koprskega župana), ki je februarja postal tudi 51-odstotni lastnik deleža Info TV (vreden naj bi bil blizu tri milijone evrov), je na Obali slaba plačnica. Vsaj glede dolgov do skupine mladih, ki je poleti delala v njegovem lokalu v Žusterni. Ljubljansko okrožno sodišče je konec januarja zato že izdalo dovoljenje za izvršbo na računu tega podjetja.

Za delo ni plačal
"Sram naj ga bo. Ima toliko denarja, da kupuje televizijsko postajo, moji vnukinji pa je vzel maturantski ples," se huduje J. R. (podatki so znani uredništvu, op. p.), babica dijakinje, ki je poleti prek študentskega servisa delala za Voduška. "Ona in še štirje so delali od jutra do večera, Vodušek je vsak večer prišel po dnevni izkupiček, otrok pa za delo ni plačal. Prejšnjo soboto je vnukinja imela maturantski ples, ker pa od Voduška ni dobila celotnega izplačila za poletno delo, se ga ni mogla udeležiti – pa gre za stvar, ki se ti zgodi le enkrat v življenju," razlaga J. R. Sama ima nizko pokojnino, mati dekleta je brez službe: "Če bi za Voduškov dolg vedela, bi si denar za maturantski ples oziroma obleko za mojo vnukinjo sama poskušala kje izposoditi," grenko končuje babica.

Voduška smo v petek zaman prosili za komentar. Po naših informacijah je sicer v telefonskih pogovorih študentom večkrat zatrdil, da bo dolgove poravnal, tako pa je odgovarjal tudi na pozive študentskega servisa. Ta mu je poslal nekaj opominov, na koncu pa se je odločil za izvršbo, za katero je po naših informacijah ljubljansko okrajno sodišče dovoljenje izdalo 24. januarja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.