Vzela 50 evrov za zdravila in izginila

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Ženska, ki se je izdajala za oskrbovalko, je odšla z denarjem po zdravila, a se ni vrnila.
Oglej si celoten članek

Na Viški cesti v Ljubljani se je konec avgusta zgodila drzna tatvina denarja iz stanovanja. "Policisti so ugotovili, da je 29. 8. 2015 okrog 15. ure na dom oškodovanke prišla neznana ženska, ki se ji je predstavila kot Andreja, oskrbovalka, ki naj bi pomagala," je pojasnila Nataša Pučko s PU Ljubljana. "Ko je neznana storilka videla na mizi recepte, je dejala, da bo odšla po zdravila, vendar je zanje potrebno doplačilo. Ker oškodovanka ni imela drobiža, ji je izročila 50 evrov, neznana ženska pa je nato odšla in je ni bilo več nazaj." Po opisu je bila ženska stara med 40 in 50 let, močnejše postave in temnejših las.

Policisti občanom svetujejo, da v takšnih primerih najprej preverijo na pristojnih organizacijah, ali je takšna oseba dejansko pri njih zaposlena in je bila napotena k njim v pomoč. "Če je zaradi starosti občana to težko izvedljivo, svetujemo da obvestijo svojca in ga seznanijo o obisku nepoznane osebe, ki se izdaja za negovalca ali oskrbovalca, da slednji preverijo pristnost osebe."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.