Vzeli, kar še niso dali

Foto: Žurnal24 Zdenko Vinkov pravi: »Poravnava je sklenjena. Računamo, da bodo zneski plačani n
Grezničarji. Civilna iniciativa pričakuje denar. Občina zanika sklenitev poravnave.
Oglej si celoten članek

Novo mesto. "Naš odvetnik in odvetnik občine sta se pogodila in sklenila poravnavo. Občina bo morala 67 korenjakom, ki so se odločilli za tožbo in niso sprejeli Kanglerjeve ponudbe iz leta 2008, plačati okrog 41 tisoč evrov. Poravnava je sklenjena in računamo, da bi moral biti denar najkasneje v roku 14 dni nakazan," pojasnjuje Zdenko Vinkov, član civilne iniciative in podpredsednik Stranke slovenskega naroda.

67 Mariborčanov je vložilo tožbo zaradi nepravilno zaračunavane storitvene pristojbine za centralno čistilno napravo.

Vinkov: "Dobili bomo več"
Spomnimo. Pred dvema letoma so se občani tako imenovani grezničarji, ki jim je Nigrad v preteklosti zaračunaval storitveno pristojbino za centralno čistilno napravo, čeprav njihova gospodinjstva niso bila priključena na kanalizacijsko omrežje poravnali z mariborsko občino. Ta se je zavezala, da jim bo v treh letih vrnila preveč zaračunane prispevke v skupni višini dobrih 317 tisoč evrov. “Občina nam bo plačala več, in sicer 250 odstotkov več. Prejeli bodo različne zneske, v povprečju okrog 400 evrov, kar bo izplačano v enkratnem znesku," še dodaja Vinkov.

Občina: “Vinkov zavaja”
Na mariborski občini so nad besedami presenečeni. "Izjave gospoda Vinkova so neresnične in zavajajoče, saj smo v fazi sklepanja poravnave. Od teh 67 Mariborčanov so trije podpisali izvensodno poravnavo pod enakimi pogoji, kot je poravnave v letu 2008 že sklenila Mestna občina Maribor s preostalimi 2086 uporabniki vode. Prav tako ni bila izrečena nobena sodba, saj je obravnava na sodišču predvidena v mesecu juliju," sporočajo iz mariborske občine in dodajajo: “Radi bi opozorili, da uradni zastopnik 67 Mariborčanov, ki so vložili tožbo, ni gospod Zdenko Vinkov, ki s svojimi izjavami zavaja tako medije kot javnost."

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.