Vzorci od zdaj diskretneje

Foto: Žurnal24 Dotrajan objekt na Taboru nima primernih prostorov za odvzem in oddajo bioloških
Zdravstvena postaja na Jezdarski ulici je v zelo slabem stanju.
Oglej si celoten članek

Pred kratkim smo na uredništvo prejeli pismo bralca, ki je bil zgrožen nad prizorom v zdravstveni postaji na Jezdarski ulici. "Na stranišču, ki je vsakomur dostopno in namenjeno pacientom, sem lahko prebral imena in priimke ter datum rojstva na epruvetah, kjer so bili shranjeni vzorci blata. Vsakomur so dostopni osebni podatki oseb, ki iščejo zdravniško pomoč. To je zagotovo kršitev varovanja osebnih podatkov," je zapisal bralec.

Diskretno linico že imajo
"Objekt na Taboru je star, grajen v časih, ko so bili zahtevani drugačni standardi, kot so danes,"
odgovarja vodja službe za laboratorijsko diagnostiko Jolanda Prah .

"Laboratorij ima veliko prostorsko stisko in ne povsem primerne prostore za odvzem in oddajo bioloških vzorcev. V obstoječih razmerah pa se z manjšimi posegi stanje lahko vedno tudi do neke mere izboljša. Biološki material, ki mora vsebovati nalepko z najosnovnejšimi podatki pacienta, da ne bi prišlo do zamenjave vzorcev, je lahko razlog za dvom o varovanju osebnih podatkov. V naši enoti na Jezdarski pa smo že vgradili linico in odlagalne police za oddajo urina in blata,"
pojasnjuje Prahova .

V zelo slabem stanju
Jernej Završnik, direktor Zdravstvenega doma Adolfa Drolca Maribor, pod katerega tudi spada enota na Jezdarski, pa je slabo stanje zdravstvene postaje komentiral: “Mi si želimo oziroma moramo urediti naše prostore na Jezdarski, ki ne ustrezajo več minimalnim pogojem za opravljanje te storitve. Dela bi lahko začeli letos, končana pa bi bila prihodnje leto."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.