Vzpostavljen klicni center za informacije o pomoči beguncem iz Ukrajine

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Vlada je danes vzpostavila vladni klicni center, kjer bodo strokovnjaki z različnih področij nudili informacije o pomoči, ki jo Slovenija nudi državljanom iz Ukrajine.
Oglej si celoten članek

Klicni center bo deloval vse dni v tednu od 8. do 18. ure. Za klice iz Slovenije je na voljo brezplačna telefonska številka 080 41 42, medtem ko je za klice iz tujine na voljo telefonska številka +386 1478 7530.

V klicnem centru bodo strokovnjaki nudili informacije glede vstopa in bivanja v Sloveniji, postopka priznanja mednarodne zaščite ter informacije, na kakšen način lahko posamezniki ali organizacije nudijo finančno ali materialno pomoč.

Urad je vzpostavil tudi poseben elektronski poštni naslov info.ukrajina@gov.si. Aktualne informacije in kontaktne številke pa so objavljene tudi na spletni strani gov.si v slovenskem, angleškem in ukrajinskem jeziku, so sporočili.

Sicer so prvi begunci iz Ukrajine že prispeli v Slovenijo. Slovenija je začela tudi zbiranje humanitarne pomoči. Kot so sporočili iz urada za oskrbo in integracijo migrantov, se je nanje v preteklih dneh obrnilo veliko posameznikov in organizacij, ki želijo pomagati državljanom Ukrajine, tudi z organizacijo različnih vrst prevozov v Slovenijo.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:00 2. Marec 2022.

    Kaki naval- telefoni pregorevajo

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.