Westerwelle v Sloveniji

Foto: Žurnal24 Westerwelle Foto: Žurnal24 Westerwelle Foto: Žurnal24 Westerwelle Foto: Žurnal24 Westerwelle Foto: Žurnal24 Westerwelle
Nemški zunanji minister Guido Westerwelle je na prvem obisku v Sloveniji.
Oglej si celoten članek
Več slik si lahko ogledate v galeriji.

Interes Nemčije in Slovenije je poglobitev že zdaj tesnega partnerstva, pri čemer Slovenijo še posebej zanima krepitev gospodarskega sodelovanja, sta na novinarski konferenci v Ljubljani zagotovila nemški in slovenski zunanji minister, Guido Westerwelle in Samuel Žbogar.

Državi med drugim druži še podpora dialogu, tako kar zadeva odnose med Srbijo in Kosovom po objavi mnenja Meddržavnega sodišča v Haagu, da razglasitev neodvisnosti Kosova ne pomeni kršitve mednarodnega prava, kot pri dosegi rešitve za vprašanje spornega iranskega jedrskega programa. Oba ministra sta podprla tudi evropsko perspektivo za države Zahodnega Balkana.

Pred srečanjem s slovenskim zunanjim ministrom se je Westerwelle danes dopoldne srečal tudi s slovenskim premierjem Borutom Pahorjem, s katerim sta govorila zlasti o gospodarskem sodelovanju med državama. Nemškega zunanjega ministra bo pred odhodom iz Ljubljane, od koder bo odpotoval v Turčijo, sprejel tudi predsednik republike Danilo Türk, na programu pa ima tudi srečanje s predsednico LDS, notranjo ministrico Katarino Kresal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.