Yahoo ima novo direktorico

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Nova glavna izvršna direktorica spletnega podjetja Yahoo je v ponedeljek postala 37-letna Melissa Mayer, dosedanja podpredsednica za nove proizvode pri konkurenčnem podjetju Google.
Oglej si celoten članek

Melissa Mayer je že šesta glavna izvršna direktorica Yahooja v petih letih.

Borzni vlagatelji so se na izbiro nove prve dame podjetja odzvali pozitivno in delnice Yahooja so se v trgovanju po zaprtju borz v ponedeljek podražile za dva odstotka na 15,96 dolarja.

Mayerjeva je bila 20. uslužbenka Googla po vrsti in nekaj časa tudi boljša polovica soustanovitelja in danes glavnega izvršnega direktorja Larryja Pagea, ki se je na novico o njenem odhodu iz Googla odzval prav tako pozitivno in s čestitkami.

V Yahooju se tako niso odločili, da podjetje še naprej vodi dosedanji vršilec dolžnosti izvršnega direktorja Ross Levinsohn, ki je maja nasledil Scotta Thompsona in v začetku julija uspel doseči dogovor s Facebookom o opustitvi medsebojnih tožb zaradi kraje patentov, ki jih je začel Thompson.

Omenjeni dogovor je bil dober za obe podjetji in za njune uporabnike. Yahoo si bo povrnil nekaj prihodkov, ki jih je izgubljal v boju s konkurenco, Facebook pa ima mir pred tožbami v času, ko si po prvi javni ponudbi delnic na borzi prizadeva najti več vlagateljev.

Zdelo se je, da si je Levinsohn utrdil položaj, vendar se je nadzorni odbor odločil drugače.

Yahoo naj bi že 18. maja pristopil k Mayerjevi in ji ponudil položaj v upanju, da bo uspela pritegniti več novih talentov v 17 let staro podjetje, ki izgublja boj s konkurenco, torej z Googlom in Facebookom.

Zaposlene pri Yahooju pa zdaj, še preden so začeli prav delati na Levinsohnovih pobudah, čakajo nove strateške usmeritve in nova reorganizacija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.