Z BMW X5 vozil 217 km/h

Foto: PU Novo mesto
Foto: PU Novo mesto
Policisti so med cestninsko postajo Drnovo in Čatežem ob Savi 20-letniku namerili povprečno hitrost vožnje 217 km/h. Vozil je BMW X5.
Oglej si celoten članek

20-letnega državljana Kosova so novomeški policisti ustavili in med postopkom ugotovili, da gre za voznika začetnika. 

Mladenič je tako dovoljeno hitrost prekoračil za  87 km/h, za kar je zagrožene 1.200 evrov kazni. Policisti so podali obdolžilni predlog, mu dali devet kazenskih točk in prepovedali uporabo tujega vozniškega dovoljenja v Sloveniji za eno leto. 

"Prehitra oziroma neprilagojena hitrost je eden najpogostejših vzrokov prometnih nesreč z najhujšimi posledicami. V prvem polletju 2014 je bila neprilagojena hitrost vzrok za 26 odstotkov vseh prometnih nesreč, ki so se zgodile na našem območju. V teh nesrečah je ena oseba umrla, šest je bilo hudo poškodovanih in 74 lažje poškodovanih," še opozarjajo na PU Novo mesto. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.