Z dežjem prihajajo nižje temperature

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Lepo vreme nas čaka vse do srede, nato pa se bo spet pooblačilo. Ohladilo se bo. Meja sneženja bo nad 1.300 metrov.
Oglej si celoten članek

Danes bo na Primorskem precej jasno, drugod pa sprva zmerno do pretežno oblačno, več jasnega vremena bo popoldne. Temperature bodo čez 20 stopinj C. Precej jasno bo tudi jutri in v torek, medtem ko bo v torek še nekoliko topleje. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost, temperature se bodo vzdignile vse tja do 26 stopinj.

Ohladitev in dež

V sredo se bo pooblačilo, dež bo popoldne od zahoda postopno zajel vso državo. "Padavine pričakujemo šele popoldne, saj bo dopoldne po vsej verjetnosti še suho. Kot kaže trenutno, bodo padavine skrajni vzhod države zajele šele proti večeru. Ne bo zelo nevihtno. Padavine bodo ponehale v noči na četrtek oziroma do četrtka zjutraj. Ohladilo se bo," nam je dejal dežurni meteorolog na Agenciji za okolje.

Temperature bodo nižje kot v prihodnjih dneh. Čez dan se bo segrelo tja do 20 stopinj.

Spustila se bo meja sneženja

"Meja sneženja se bo spustila tudi do 1.300 metrov nadmorske višine," nam je dejal in dodal, da se je sneg ponekod še obdržal.

Dežja dovolj za reke

Kljub temu da so nas prejšnji teden zajele obilne padavine, pričakujemo pa jih tudi v naslednjem tednu, te niso pripomogle k obnovitvi podtalnic. "Za reke je bilo padavin dovolj. Tako se je stanje malce normaliziralo. Hidrološke in kmetijske suše trenutno ni več."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.