Z Googlom boljši pogled na zvezde

Foto: Žurnal24 Fotografije zvezd bo posredoval tudi vesoljski teleskop Hubble.
Google je program Google Earth nadgradil z dodatkom, ki bo svojim uporabnikom omogočal tridimenzionalni pogled na več milijonov zvezd in galaksij.
Oglej si celoten članek

Google Sky omogoča raziskovanje ozvezdij Andromeda, Hidra in Lisica, njegovi uporabniki pa bodo lahko vesolje opazovali v trodimenzionalnem pogledu ter z miško preklikali več kot milijon zvezd in dvesto milijonov galaksij.  "Osnovna ideja je, da smo Google Earth postavili v vesolje,“ je pojasnil Ed Parsons, tehnik pri podjetju Google, ki je sodeloval pri projektu.

Nad dodatkom so navdušeni tudi astronomi. "Zaradi svetlobnega onesnaženja v velikih mestih ljudje le redko vidijo zvezdnato nebo,“ je pojasnil dr. John Mason, član astronomskega društva Velike Britanije in dodal, da bodo s tem programom lahko videli, kakšne lepote zamujajo.

Uporabniki Google Eartha si najprej izberejo lokacijo na Zemlji, s katere bi radi gledali v nebo. Nato si izberejo dodatne možnosti, kot so na primer informacije o galaksijah, ki jih opazujejo, ali pa vklopijo možnost prekrivanja ozvezdji. Čeprav je veliko uporabljenih fotografij zvezdnatega neba mogoče najti z iskalnikom Google, pa odgovorni upajo, da bodo uporabniki dobro sprejeli program Google Sky, ki opazovanje neba močno poenostavlja.

„Dejstvo je, da pri Google Space uporabnika ne bo motilo slabo vreme, prav tako pa so slike zelo natančne, saj so narejene z zelo močnimi teleskopi,“ je poudaril Parsons. Fotografije je prispeval tudi Hubblov teleskop.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.