Z lutkami do znanja

Foto: Žurnal24 S pomočjo lutk naj bi se romski otroci lažje naučili slovenskega jezika in nasto
Donacija vrtcu. Romski otroci dobili gledališče in lutke.
Oglej si celoten članek

Enota Romano Vrtca Trebnje, ki deluje v romskem naselju Hudeje, je bogatejša za lutkovno gledališče in lutke, ki jih je otrokom podarila Saša Eržen. Ta v Mladinini rubriki Hudo predstavlja različne nenavadne predmete, ki jih nato prodajo na dražbi, izkupiček pa gre v dobrodelne namene. "Želela sem priti do romskih otrok. Ugotovila sem, da sta na Dolenjskem dva romska vrtca. Ker je novomeški že dobro preskrbljen, sem se odločila za vrtec Romano," je pojasnila.

Donacija bo v vrtcu prav prišla, je povedala vzgojiteljica Jožica Bevec. "Pri svojem delu uporabljamo lutke predvsem za uvajanje slovenskega jezika. Pomembne so tudi za dviganje samozavesti otrok pri nastopanju pred javnostjo," je izpostavila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.