Z manj sodniki do večje učinkovitosti

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Lista Zorana Jankovića. Za manj sodnikov in spremembe referendumske ureditve.
Oglej si celoten članek

Predvolilno. V Sloveniji imamo ogromno sodnikov, kar 55 na sto tisoč prebivalcev, v Nemčiji pa samo 24, zato bi morali njihovo število zmanjšati za od 15 do 20 odstotkov, so prepričani v Listi Zorana Jankovića Pozitivna Slovenija. Na račun zmanjšanja števila bi okrepili njihovo strokovnost in učinkovitost ter povečali njihove plače, je povedala kandidatka Maša Kociper.

Ustavne spremembe

Jankovićeva lista bi uveljavila tudi spremembe referendumske ureditve, in sicer med drugim ne bi dovolili referendumov o zakonih, od katerih je neposredno odvisno izvrševanje državnega proračuna ali zakonov, ki predpisujejo prispevke za zdravstveno, pokojninsko in druga socialna zavarovanja. Povečali bi tudi pristojnosti predsednika republike, ki bi imenoval sodnike, pa je povedal pravnik 
Lojze Ude.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.