Z novci namesto z evri

Foto: Žurnal24 Na stojnicah obiskovalcem med drugim ponujajo izdelke domače obrti, suho robo, s
Gregorjev sejem. Letošnja novost srednjeveška tržnica.
Oglej si celoten članek

Na današnjem tradicionalnem Gregorjevem sejmu na Veseli Gori bo zaživela tudi srednjeveška tržnica, ki jo organizira tamkajšnje Kulturno-umetniško društvo Klati vitez. Sodelovali bodo kostumirani tržničarji, ki bodo predstavili stare obrti, plačilno sredstvo pa bo novec ogrskega kralja Matije Korvina. Obiskovalci bodo evre za srednjeveške kovance zamenjali v menjalnici, potem pa bodo z njimi lahko kupovali in barantali po srednjeveški tržnici,” je izpostavil Marko Gorenc, predsednik Turističnega društva Šentrupert, ki organizira vsakoletni Gregorjev sejem.

Letos še več ponudnikov
Na sejmu bodo lahko obiskovalci – kot vsako leto – tudi tokrat dobili vse potrebno za spomladanska opravila. Letos se bosta stalnim ponudnikom pridružila Društvo podeželskih žena in deklet Šentrupertske šmarnice in Čebelarsko društvo Šentrupert.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.