Z očetovo puško ustrelil osemletnico

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Mladoletnik ustrelil deklico. Ni še jasno, ali mu bodo sodili na sodišču za mladoletnike ali na navadnem sodišču.
Oglej si celoten članek

11-letnemu dečku grozijo obtožbe umora, potem ko je z očetovo puško v mestu White Pine v ameriški zvezni državi Tennessee ubil osemletno McKaylo Dyer.

Deček, katerega imena zaradi mladoletnosti oblasti ne navajajo, naj bi se razburil, ker deklica ni dovolila, da bi videl njeno psičko. Uporabil je očetovo puško in ustrelil, priča incidentu pa je bila dekličina sestrica.

Deklici ni bilo več pomoči

"Ko smo prišli na kraj dogodka, smo videli osemletno deklico, ki je ustreljena v prsa ležala na tleh. Za mrtvo so jo razglasili v bolnišnici, a je bila neodzivna že, ko smo mi prišli," je za Newsweek povedal G. W. McCoig s policije v okrožju Jefferson Country. Reševalci so večkrat poskušali oživiti deklico, a žal neuspešno.

McCoig ni potrdil domnev, da je prepir nastal okoli psičke. "Vso družino smo zaslišali, bila je kooperativna, prav tako deček," je za medije povedal McCoig in dodal, da so dečka po tem prepeljali v pripor za mladoletnike v Knox Country.

Uporabil očetovo lovsko orožje

11-letnik je pri dejanju domnevno uporabil očetovo lovsko puško. "Gre za tip orožja, ki se običajno uporablja pri lovu. Oče ga je lahko legalno pridobil," je povedal McCoig.

Družina deklice še ni sprožila tožbe proti dečkovi družini. "Trenutno so predvsem jezni zaradi izgube svojega otroka in želijo, da je storilec obsojen,"je povedal McCoig. "Delamo vse, kar lahko, da bo dobil kazen, ki si jo po zakonu zasluži."

Začetek sojenje na sodišču za mladoletnike je predvideno 28. oktobra, če primera ne bo obravnavalo navadno sodišče. "Če bodo 11-letniku sodili kot odraslemu in bo spoznan za krivega, lahko dobi dosmrtno kazen, smrtni kazni pa se bo zaradi svoje starosti izognil," je povedal McCoig.

Sojenje na navadnem sodišču ni verjetno

A prestavitev primera s sodišča za mladoletnike na navadno sodišče po besedah odvetnika Nathana Lune ne bo enostavna. "Dokazati bi morali, da je 11-letnik storil preračunljivo in naklepno dejanje," je Luna povedal za Newsweek.

Luna, ki je nekoč delal kot pomočnik državnega tožilstva je še dejal, da v dosedanji praksi še ni naletel na primer 11-let starega storilca, ki bi mu sodili na navadnem sodišču zaradi obtožb umora. "Dokazati bi morali, da je mladoletnik svojo akcijo načrtoval in da je dovolj zrel ter da se je dejanja zavedal."

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 21:19 6. Oktober 2015.

    Soditi bi morali lastniku orožja, ne dečku. Orožje bi moralo VEDNO biti pod ključem. Ampak to je pač Amerika...

  • 15:34 6. Oktober 2015.

    Lovci, ne civilisti.

  • 11:37 6. Oktober 2015.

    pač to se je zgodilo, ker imajo civilisti doma orožje. Če oražja ne bi imeli, se to ne bio zgodil. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.