Z odhodom do volitev

Foto: Žurnal24 Bodo Golobiču sledile tudi tri Zaresove ministrice, med njimi Darja Radić? (Foto
Kako naprej. Danes znano, ali Zares izstopi iz koalicije.
Oglej si celoten članek

Ali bo koalicija še delovala, bo najverjetneje znano po današnjem sestanku svetov koalicijskih LDS in Zaresa. Po včerajšnjem sestanku poslanske skupine SD je vodja Dušan Kumer dejal, da je z ukrepi treba počakati do odločitve koalicijskih partnerjev, poslanci SD pa so zatrjevali, da Boruta Pahorja podpirajo. Neuradno so sicer možni trije scenariji.

Po prvem naj bi bil sprejet interventni zakon, vendar naj bi bil v milejši obliki in naj ne bi posegal v plače javnih uslužbencev ter bi bil bolj socialdemokratski, kot se je izrazil tudi Kumer.

Po drugem naj bi varčevali z rebalansom proračuna, skupaj z njim pa bi rekonstruirali vlado z združevanjem ministrstev. Poslanca SD Luka Juri in Matevž Frangež sta že predlagala varčevanje s sredstvi za vojsko.

Če koalicija razpade, pa niso izključene niti predčasne volitve.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.