Z opozorilom, brez nagrade

Foto: Žurnal24 Slovenija je na lestvici konkurenčnosti IMD obdržala 32. mesto med 57 državami.
Delavci, ki so prvo februarsko soboto protestno zapustili proizvodnjo, so dobili opozorilo in ostali brez letne nagrade.
Oglej si celoten članek

Zgodba delavcev Revoza, ki niso več hoteli delati za banko ur namesto za plačilo in so zato štiri ure pred koncem izmene zapustili proizvodnjo, je epilog dobila v opozorilu pred odpovedjo delovnega razmerja in neizplačilu nagrade za lansko delo. ˝Ne vem, od kje gospodu Pungeršiču zagotovila, da ne bomo ukrepali, saj smo sindikatu izrecno in pisno povedali, da bomo izvršili ustrezna poizvedovanja in tudi ukrepali,˝ na izjave sekretarja Sindikata delavcev Revoza Slavka Pungeršiča, objavljene v sobotnem Žurnalu, odgovarja član uprave Revoza in direktor direkcije človeških virov Zdravko Slak.

Sindikat naj bi zavajal

 

Banke ur letos ne bo več

Po očitnem nezadovoljstvu delavcev z delom za banko ur, ki se je odrazilo tudi v protestnem odhodu z dela, je vodstvo Revoza razglasilo, da letos vnosa v banko ur ne bo več ter da bodo tiste ure, ki so letos že bile vnesene, izplačali.

Za ukrep je vodstvo izbralo pisna opozorila pred odpovedjo pogodbe, ki so jih vročili 60 delavcem dveh delovnih enot in še nekaterim drugim. ˝Gre za tiste delavce, ki so prenehali delati in zapustili proizvodnjo, drugi so še poskušali delati, vendar to zaradi tolikšnega obsega ustavitve proizvodnje ni bilo možno. Tako približno 700 ljudi štiri ure ni delalo, kar bo treba nadomestiti,˝ pravi Slak. Dodaja, da je ta ukrep izjemno blag tudi zato, ker menijo, da so bili zavedeni. ˝ K tej zavedenosti je veliko prispeval sindikat, ki je ustvaril klimo, zaradi katere je do tega dogodka prišlo,˝ še pravi Slak.

Kaznovati ali ne nagraditi
Ko so v ponedeljek zaposleni v Revozu prejeli januarske plače, so tisti, ki so prejeli opomin, lahko ugotovili, da so ostali brez nagrade za delovno uspešnost v lanskem letu. Slak trdi, da v tem primeru ne gre za kazen: ˝Kazen poseže v nekaj, do česar imate pravico, nagrada pa ni pravica. Upam, da v tem, da nismo nagradili tistih, ki so zapustili delo, nihče ne vidi problema.˝ Pungeršič kljub tej razlagi meni, da gre za kazen: ˝Učinek je isti-ostali so brez denarja, kljub temu da se te nagrade delijo za lansko leto, ko so pridno delali in ne nazadnje sodelovali tudi pri delu za banko ur.˝ Sporen pa se mu zdi tudi način poizvedovanja vodstva o tem, kdo je omenjeno soboto zapustil proizvodnjo samovoljno in kdo ne: “Rekli so jim, da delajo anketo, v resnici pa so delavci podpisali izjave, s katerimi so priznali krivdo, ne da bi vedeli, kaj podpisujejo.”

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.