Z računa so mu pobrali skoraj 40 tisoč evrov

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Policija znova opozarja na goljufije.
Oglej si celoten članek

Policisti z mariborskega območja obravnavajo goljufiji s kriptovalutami. Oškodovanec s ptujskega območja je prejel klic, da ima na trgovalnem računu večji znesek finančnih sredstev, čeprav z njim naj sploh ne bi trgoval. Posredoval je podatke in še omogočil dostop do upravljanja računalnika. Z bančnega računa mu je bilo odtegnjenih dobrih 6.000 evrov.

Skorajda 40.000 evrov pa so z bančnega računa odtegnili moškemu s slovenjebistriškega konca, ki  je  prejel  klic, da  bodo  zaprli njegov trgovalni  račun  s kriptovalutami, na katerega naj bi sam sicer nakazal le manjši znesek. Obljubljeno mu je bilo, da mu bo nakazan dobiček. Posredoval je osebne in bančne podatke ter omogočil dostop do upravljanja z računalnikom, nakar mu je bilo z računa odtegnjenih skoraj 40 tisočakov.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:46 26. April 2023.

    Človeška neumnost ne pozna meja…

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.