Z rubežem nad Janševo plačo

Foto: Saša Despot Janez Janša
Okrajno sodišče v Tolminu je dovolilo izvršbo z rubežem plače Janezu Janši, ker ta ni plačal dolga po pravnomočni sodbi, s katero bi moral Ninamedii vrniti nekaj manj kot štiri tisoč evrov.
Oglej si celoten članek
"Predsednik SDS Janez Janša od sodišča ni prejel ničesar. Zoper odškodninsko tožbo, ki jo je Ninamedia dobila - v isti zadevi je tožbo, na drugem sodišču, dobil tudi predsednik SDS -, je bila vložena zahteva za revizijo postopka in verjamemo, da bo revizija uspešna. Različni sodbi dveh slovenskih sodišč o isti zadevi pa sprožata vrsto pomislekov," so v SDS zapisali v sporočilu za javnost

Sklep sodišča dovoljuje izvršbo z rubežem plače, ki jo prvak opozicijske SDS prejema v državnem zboru, oziroma z nalogom banki, kjer ima odprt transakcijski račun. Sklep sicer še ni pravnomočen, a so razlogi za ugovor, ki jih dovoljuje zakon, omejeni, poroča Delo.

Janez Janša bi moral dolg poravnati 15 dni po prejemu sodbe, ki je postala pravnomočna in izvršljiva konec lanskega novembra. Ker se na pozive k poravnanju obveznosti ni odzval, se je Damjanić odločil za izvršbo.

Direktor Ninamedie Nikola Damjanić je Janeza Janšo tožil zaradi izjav v Večeru 1. decembra 2007, da Ninamedia javnega mnenja ne meri, ampak ga poskuša ustvarjati. Ninamedii je tudi očital, da je nekakšna hišna služba predsednika Zaresa Gregorja Golobiča in da ji ne verjamejo niti socialni demokrati.

Sodišče je Janši naložilo plačilo odškodnine in pravdnih stroškov v višini 5.325 evrov. Ker pa je Janša v zasebni kazenski tožbi zoper Ninamedio zmagal, mu je moral Damjanić vrniti 1.423 evrov stroškov za postopek. Po tem izračunu tako Janša Damjaniću dolguje 3.925 evrov z obrestmi od konca lanskega leta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.