Z smsi do popolnega nadzora nad iPhonom

Foto: Žurnal24
Hekerji lahko precej enostavno prevzamejo nadzor nad vašim iPhonom, pravijo varnostni strokovnjaki in dodajajo, da v podjetju Apple že vedo za ta problem, a se nanj še niso odzvali.
Oglej si celoten članek

Strokovnjaka za varnost Charlie Miller in Collin Mulliner pravita, da sta odkrila varnostno luknjo v načinu prenosa tekstovnih sporočil prek iPhona, ki bi lahko hekerjem omogočila popoln nadzor nad slednjim.

Metoda za vdor v iPhone je enostavna - vse, kar mora narediti heker, je, da določenemu iPhonu pošlje niz smsov, ki vsebujejo po en znak. Ti bi hekerju nato omogočili, da bi v tem iPhonu nadziral telefonske klice, obiskoval spletne strani, uporabljal kamero in pošiljal tekstovna sporočila drugim iPhonom, s katerimi bi prevzel nadzor tudi nad njimi.

"To je zelo resno. Edini način, da to preprečite, je, da ugasnete mobilnik. Nekdo bi lahko s tem prevzel nadzor nad vsemi iPhoni na svetu," je povedal Miller.

"V svetu gospodarstva bi ta vrsta napada lahko imela veliko vrednost, saj bi lahko na ta način ustavili sprejemanje pomembnih odločitev in pomembnih telefonskih klicev konkurentov. Ker je varnost mobilnikov še v razvoju, smo bili prvi, ki smo odkrili to varnostno luknjo. Seveda pa ta ne bi mogla dolgo ostati skrivnost,"
je dodal Mulliner.

Miller je še zatrdil, da je o vsem tem že pred mesecem dni obvestil Apple, ki pa v tem času še vedno ni izdal obliža, ki bi to varnostno luknjo odpravil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.