Z vilami v boj za svojo zemljo

Foto: Žurnal24 (Foto: Radio Krka)

Your browser doesn’t support HTML5 video

V Šmarjeti na Dolenjskem spopad za zemljo. Razlastninjena družina z vilami in motorno žago nad varnostnike in policiste. Ti so uporabili tudi solzivec.
Oglej si celoten članek

V Šmarjeti na Dolenjskem danes prava drama za zemljo; družini domačinov so zaradi izgradnje obvoznice odvzeli zemljo oziroma jih razlastninili. Gradnjo so domači danes vendarle sami preprečili.

Pravni zastopnik družine je Albert Jordan, ki je uspešno zastopal tudi lastnika Lužarja v zadevi izgradnje avtoceste pri Mirni Peči.

Ženska je z vilami napadla varnostnika G7 in ju poškodovala; enega huje, drugega lažje. Soprog je z motorno žago požagal zaščitno ograjo in grozil policistom. V bran domače zemlje se je postavil tudi sin, ki so ga policisti vklenili.

Moškega policisti odpeljali
Štiriinpetdesetletnica je z nevarnim predmetom napadla in poškodovala dva varnostnika, gradnjo ceste je oviral tudi 30-letni moški. Policisti so zoper njiju uporabili sredstva za vklepanje, moškega pa odpeljali v prostore za pridržanje,” nam je povedala Alenka Drenik, tiskovna predstavnica novomeške policijske uprave.

Pozneje je na prizorišče, kot je še povedala Drenikova, prišel tudi 55-letni moški ter začel vpiti in groziti, kar je storil tudi z vklopom motorne žage, ki jo je držal v roki in z njo zamahnil proti policistu in varnostniku, zato so policisti uporabili plinski razpršilec.

V zgodbi tudi Jordan
V zgodbah o zapletih z gradnjo šmarješke obvoznice se ves čas pojavlja tudi Albert Jordan, poznan kot pooblaščenec Srečka Lužarja ob gradnji dolenjske avtoceste, tokrat pa pooblaščenec Jožefa Macedonija in zakoncev Golob, ki imajo zemljišča eden na začetku, drugi na koncu trase bodoče obvoznice.

Zemljišča omenjenih so sicer po dolgotrajnih postopkih zaradi pritožb zdaj razlaščena, Direkcija RS za ceste kot investitorica gradnje pa je na gradbeno dovoljenje čakala šest let. Odškodnine za zemljišče Golobovi, kot je slišati, še niso prejeli.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.