Z vrha Eifflovega stolpa v smrt

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mogočni Eifflov stolp včeraj in danes prizorišče samomora in poskusa samomora.
Oglej si celoten članek

"Take tragedije so vse prepogoste, vendar pa redko kdo spleza prav do vrha, preden skoči. Moškega so opazili, ko je začel plezati, začela so se pogajanja, naj ne skoči, vendar se je očitno že odločil končati svoje življenje," Daily Mail navaja neimenovan policijski vir.

Britanec je z vrha Eifflovega stolpa skočil včeraj pozno zvečer. V času, ko so ga gasilci poskušali prepričati, naj ne stori samomora, so evakuirali celoten stolp. Znova so gasilci morali posredovati danes: tokrat so 30-letno žensko uspešno prepričali, naj si ne vzame življenja.

Temnejša stran

S stolpa, ki ga je leta 1899 zgradil Gustave Eiffel, je v smrt skočilo 341 ljudi. Uvedli so že številne varnostne ukrepe, da bi preprečili samomore, tudi varnostne ograje in mreže, ki so v zadnjih letih nekoliko znižale število samomorov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.