Z vrtovi zaslužili milijon

Foto: Nik Rovan
Foto: Nik Rovan
Gostinski vrtovi. V enem letu so v mestni proračun prispevali enkrat več.
Oglej si celoten članek

Mestna občina Ljubljana (MOL) je lani z oddajo javnih površin za gostinske vrtove zaslužila milijon evrov, leto prej 473 tisoč evrov, so povedali na oddelku za finance in računovodstvo. Lani so izdali 156 dovoljenj za postavitev gostinskih vrtov na javnih površinah, leta 2011 pa 145.

Razlog, da so več kot podvojili zaslužek, so spremembe odloka o posebni in podrejeni rabi javnih površin; po teh morajo gostinci od lani na območju za pešce za kvadratni meter javne površine na dan namesto 0,34 evra plačati 0,72 evra, na območju ožjega mestnega središča 0,47, zunaj tega pa manj kot prej, in sicer 0,25 evra na dan. Po podatkih MOL so leta 2007 z gostinskimi vrtovi pobrali 363 tisoč evrov, kar je le dobra tretjina lanskega zaslužka.

Območje za pešce se veča

Poleg tega je MOL prejšnji mesec z novimi spremembami omenjenega odloka povečala območje za pešce še na Novi trg, Knafljev prehod, Krojaško in Ključavničarsko ulico, s tega območja pa je izbrisala Gornji trg do Rožne ulice in Cankarjevo cesto. “Območje za pešce se spreminja in na novo določa zaradi več pobud stanovalcev, trgovcev in gostincev za vnovično proučitev obsega območja,” so pojasnili na MOL.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.