Z vsebino na zidu boste lahko upravljali sami

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Uporabniki najbolj razširjenega družbenega omrežja imajo odslej več možnosti pri določanju vsebin, ki se jim prikazujejo na zidu.
Oglej si celoten članek

Ste se tudi kdaj vprašali, zakaj se vam na zidu prikazujejo objave ljudi, ki jih komaj poznate, ne vidite pa tistih, ki jih zapišejo vaši prijatelji?

Odslej boste facebookovemu algoritmu, ki objave prikazuje, navodila lahko dajali sami. 

"Želimo izboljšati uporabniško izkušnjo, zato dajemo uporabnikom več možnosti pri določanju vsebine na njihovih zidovih," pravijo pri Facebooku, kjer še poudarjajo: "Če vam prikazujemo vsebino, ki vas ne zanima, smo slabo opravili naše delo." 

Uporabnikom več možnosti izbire

Ko boste torej naslednjič naleteli na objavo, ki vas ne zanima, kliknite na puščico v zgornjem desnem kotu okvirja in sporočite Facebooku, da takšnih vsebine na svojem zidu ne želite več brati.

Izbirate lahko med različnimi možnostmi; od manjšega števila prikazov zapisov dotične osebe na vašem zidu, lahko pa mu povsem nehate slediti (njegovih objav vam torej ne bo več treba spremljati, bosta pa še vedno prijatelja). V nastavitvah si lahko po novem ogledate tudi statistiko. Denimo, čigave objave ste v preteklih dneh največkrat prebrali in komu ste preprečili dostop do vašega zidu.

Facebook seveda stremi k temu, da na njihovi spletni strani preživite čim več časa in ste zato dlje časa izpostavljeni oglasom, ki jih objavljajo. Od tod tudi ideja za novosti, ki so jih predstavili. "Moramo najti način, da uporabniško izkušnjo še bolj poenostavimo," pravijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.